Loading page...

Techniek

Voor alle zwembadonderdelen kan men steeds beroep doen op Gestels zwembaden !

Betonnen constructie

Een betonnen constructie kan uitgevoerd worden in de meeste verschillende afmetingen en vormen. Tevens is de constructie al waterdicht zonder wanden of vloer te bekleden.

Bekleding

Afhankelijk van de gewenste look kan er gekozen worden uit liner, vinylester, mozaiëk, tegels. Iedere bekleding heeft zijn voordelen en esthetische uitstraling.

Filtratie

De filterinstallatie is één van de belangrijkste onderdelen van het zwembad. Gestels zwembaden voorziet een milieuvriendelijke en energiezuinige installatie (bvb. frequentiegestuurde circulatiepomp, ...).

Waterbehandeling

De waterbehandeling kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Manueel: door toevoegen van de nodige onderhoudsproducten,
  • Automatisch: dosering van pH en chloor, of door hydrolyse (link Da-Gen )

Afdekking

Een automatische lamellenafdekking heeft zo zijn voordelen:

  • Het zorgt voor het behoud van warmte (energiebesparing),
  • Je hebt een proper zwembad (minder verbruik onderhoudsproducten)
  • en het is een extra veiligheid naar kinderen toe.

Door te kiezen voor een solar afdekking wordt het water via de zon bijverwarmd.

Verlichting

Om ook tijdens de donkere uren te genieten van uw zwembad wordt er ledverlichting geplaatst. Indien gewenst kan er RGB-verlichting geïnstalleerd worden zodat op elk moment een andere kleur kan gekozen worden.

Verwarming

Hiervoor plaatsen we bijna altijd energiezuinige inverter-warmtepompen. Afhankelijk van de bestaande verwarmingsinstallatie in de woning kan er ook geopteerd worden voor een warmewisselaar.

Afwerking

Voor de afwerking, zoals boordstenen, wordt steeds in samenspraak met klant, architect of tuinarchitect naar de meest bijpassende materialen gezocht zodat er een harmonie met de woning of tuin gecreëerd wordt.